Rear verandah: Clayton South

55kally3

The clients, John and Giovanna, wanted to create a conservatory effect along the back of their house. This needed to join up with an existing verandah adjacent to the garage and provide extra shelter in front of the main garage door. As the couple spend quite a bit of time outdoors tending to plants and walking to/from the garage and shed, they wanted to be able to remain under cover as well as have the space for outdoor entertaining.

Scope of works: Build a verandah framework on sloping ground, approx. 3m wide and 10m long.  Cover the frame with clear corrugated polycarbonate roofing sheets. Join roof to house and garage frontage

55kallaygutters and downpipes. and fit appropriate flashings to guard against leaks. Add

Works required:

  • Post foundations
  • Extensive framing/carpentry
  • Roofing and guttering

Project duration: One week (May 2007)

Project manager: Costas

Notes: All works were undertaken by our team

John’s feedback: “The end result is exactly what we wanted. We now have significant protection from the rain and sun and can go about our outdoor work as we need. We have lots of room for entertaining our extended family outdoors.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.